Boomspiegels

De straten in Selwerd ...

... kunnen wel een opfleurbeurt gebruiken, aldus vele bewoners. Één van die bewoners was Fred Pelster uit de Berkenlaan. Tijdens de bewonersavond in november 2017 opperde hij ook een oplossing: beplant de boomspiegels (het stukje grond rondom de bomen op het trottoir) met planten en bloemen. Wijkplatform Selwerd vond dit een geweldig idee en beloonde deze met een cheque van €500,- voor de uitvoering. Dhr. Pelster ging om tafel met medebewoners, de buurtconciërge en mensen van Wijkbedrijf Selwerd en de gemeente Groningen. Het resultaat is dat er twee straten worden aangepakt.

De aftrap is woensdagochtend 18 april in de Acacialaan vlak voor de basisschool De Wegwijzer, waar samen met leerlingen van die school de eerste boomspiegels beplant worden.

De rest zal volgen op zaterdag 21 april tussen 10:00 en 12:00, waar behalve de Acacialaan ook de Eglantierstraat op het programma staat. Samen met bewoners willen we aan de slag. Tevens zal de koffiekar aanwezig zijn. Wilt u meehelpen? Neem dan vooral contact op middels ons contactformulier.

Initiatiefnemer Fred Pelster ontvangt de cheque uit handen van wethouder Paul de Rook en Gerard Krouwels, voorzitter van Wijkplatform Selwerd.

 

 

 

 

 

 

 

De eerste boomspiegel aan de Acacialaan wordt beplant door dhr. Pelster samen met kinderen van basisschool De Wegwijzer.